Achter de schermen

Bent u, ben jij weleens in Ethiopië geweest? Het antwoord is misschien: ‘Ja zeker, ik heb, eventueel samen met anderen, Pim en Gerdine en het team mogen helpen. Velen van ons zullen zeggen: ‘Nee, ik ben nog nooit in Ethiopië geweest’. ‘Ik zou het best eens willen, maar het is zo’n eind weg’. Is het land waar Addis Alem werkzaam is werkelijk zo ver weg? Weliswaar scheiden ons ongeveer 9 uur vliegen, maar wat betekent deze afstand nog vandaag de dag. Pim is enkele weken terug in één week op en neer geweest om zaken te regelen en spullen op te halen. En hoe dichtbij is het arbeidsveld wanneer Pim en Gerdine regelmatig hun activiteiten met ons delen! Erg fijn om zo mee te mogen leven.

Afgelopen weken bracht het coronavirus Ethiopië en Nederland toch ook wel heel dichtbij elkaar. Ja, zelfs de hele wereld leeft nu met dezelfde zorgen: besmettingen, ziekenhuisopnamen waar dat mogelijk is, mensen die overlijden, maatregelen die vanuit de overheid genomen worden enz.. Gerdine, Jafeth, Bakalu en Kaleb hebben het aan de lijve ondervonden, maar gelukkig, God heeft geholpen en ze mochten weer terug naar Pim, Hannah en Japshra.

Deze crisis heeft ook nieuwe wegen geopend om in Ethiopië dienstbaar te zijn. Pim heeft ons opgeroepen om geld te doneren om hiermee mensen te helpen, zodat ook in Dukem en Debre Zeit de hygiëne verbeterd wordt. We hopen dat dit werk gezegend wordt en er minder besmettingen zullen zijn. Addis Alem wil ook mensen helpen die nu geen of onvoldoende inkomen hebben en zo niet genoeg eten kunnen kopen.

Achter de schermen is er ook al van gedachten gewisseld over nieuwe inkomsten. Een aantal plannen liggen gereed, maar ook hier heeft het coronavirus zijn invloed op. Wanneer we ons als Addis Alem willen profileren op bijeenkomsten en deze bijeenkomsten zijn/worden afgelast, dan is het niet mogelijk om langs deze weg geld binnen te halen. Dit geldt ook voor activiteiten die we via scholen of markten willen houden.

Hieruit blijkt dat vaste donateurs dé oplossing zijn om aan onze geldelijke verplichtingen te kunnen voldoen. Zij die jaarlijks of maandelijks ons werk willen steunen zijn van harte welkom. Kun jij daar ook een bijdrage in leveren? Jazeker, vraag eens iemand uit je familie- of vriendenkring om donateur te worden. Wij blijven achter de schermen meedenken en organiseren en hopen dat we de plannen in de toekomst uit kunnen gaan voeren.

Samen en met Gods hulp zal het werk van Addis Alem voortgang mogen hebben.

John Boogaard

2 gedachten over “Achter de schermen

Reacties zijn gesloten.