Blog Bodegraven-Zeist

Afscheid nemen – Marjolein

De laatste dagen van onze tijd in Ethiopië zijn aangebroken, komende donderdag gaan we alweer naar Nederland! Het is lastig om afscheid van iedereen te nemen. We hebben hier heel veel aardige mensen leren kennen en vooral mensen waarmee we vaak samenwerkten, zullen we erg missen.
Afgelopen woensdag had ik twee afscheidsfeestjes, ’s ochtends voor de Oromo kinderen van het Engelse klasje en ’s middags voor de Amhaarse kinderen (de groepsfoto is van het klasje ’s middags). We deden pictionary, 30 seconds (maar dan 1 minuut) en galgje met de Engelse woorden die de kinderen de afgelopen tijd hebben geleerd. Eerst waren ze een beetje verlegen, maar toen ze eenmaal doorkregen hoe de spelletjes werkten, werden ze al snel fanatiek en vonden het heel leuk. Bij sommige tekeningen tijdens pictionary had ik geen idee hoe ze ooit het goede woord konden raden, de ‘donkey’ had net zo goed een dinosaurus of een soort miereneter kunnen zijn 😉
Aan het einde van de feestjes gaf ik chocolaatjes aan de kinderen, gewoon als iets lekkers bij het drinken. Ik had me niet gerealiseerd dat ze bijna nooit chocolade krijgen en ze zagen het als cadeautjes die ze goed moesten bewaren en vooral niet gelijk op moesten eten! Het zijn echt hele leuke kinderen allemaal, en ik ga ze heel erg missen. Ik ben heel dankbaar dat ik in deze maanden wat voor ze heb kunnen betekenen.
Afgelopen maandag was voor ons de laatste Bijbelstudie met het team. We hebben het met elkaar over deze tekst gehad: ‘God is not unjust; He will not forget your work and the love you have shown Him as you have helped His people and continue to help them’ (Hebreën 6:10). Het werk wat we hier gedaan hebben, deden we natuurlijk voor stichting Addis Alem en de mensen die we hielpen, maar ten diepste deden we het voor God en lieten we door het werk onze liefde voor God zien. Net als in Kolossenzen 3:23 staat: ‘En alles wat u doet, doe dat van harte, als voor de Heere en niet voor mensen.’ Door anderen te dienen door ons werk, op welke manier dan ook, dienen we God.
We nemen deze dagen veel afscheid, en ons vrijwilligerswerk hier is bijna afgesloten. Maar dat betekent niet dat alles opeens stopt, er staat ‘continue to help them’. Gelukkig gaat het werk van Addis Alem in Ethiopië verder, en wij zullen in Nederland op andere manieren door ons werk of wat we doen, onze liefde voor God laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.