Community Meals: meer begeleiding en voorlichting

De laatste twee community meals hebben we anders ingericht dan voorgaande keren. We hebben meer begeleiding en voorlichting erbij ingebracht, omdat dit op langere termijn werkzaam is.

Onze Social Worker Zelalem ging met de mensen in gesprek, maakte notities en nodigde hen uit voor de inloopmorgens om in contact te kunnen blijven. Verder hield Gerdine een Hygienische les over de basis van handen wassen met zeep, met mooie illustraties om het visualiseren zodat ze het beter begrepen.

Voor de maaltijd las Zelalem een Bijbelgedeelte en gaf de Evangelie-uitnodiging om tot de Heere Jezus te komen, Zijn liefde is voor iedereen, waar ze ook vandaan komen!

Er was tijdens de maaltijd wel wat onderling rumoer, het was goed dat we wat mensen hadden die de onderlinge vrede konden handhaven, maar voor een volgende community maaltijd gaan we maximaal 50 mensen binnenlaten, omdat anders de vrede en veilligheid niet goed te handhaven is.

Na de maaltijd gingen de mensen weer naar ‘huis’, of in iedergeval het plekje waar ze verblijven. Ze kregen een pakketje mee met een handdoekje, zeep, haarolie, tandpasta en een tandenborstel. Ze waren erg blij en voor de toekomst hopen we zeker weer zulke inhoud te kunnen geven aan de community meals!