Blog Bodegraven-Zeist

Gods bescherming – Petra

Afgelopen woensdag waren we onderweg naar een training in Assella, we moesten eerst nog tanken in de stad. Alleen toen we hier in reden werd de weg geblokkeerd door mensen die begonnen te demonstreren. We zijn toen via een andere weg gegaan, maar toen we verder onderweg kwamen hoorde we berichten dat er veel meer protesten gaande waren en dat door demonstraten overal wegen werden afgesloten ook waar de training zou zijn. We zijn toen omgekeerd. Debre Zeyt konden we op dat moment niet meer in. Via een sluiproute konden we wel nog in Dukem komen (daar is het inloophuis waar wij ook verblijven). Aan het asfalt (de doorgaande weg) waren veel demonstraties aan de gang. Pim kon die dag ook niet meer met de auto in Debre Zeyt thuiskomen, gelukkig kon dit donderdagochtend vroeg nog wel.

Daarna zijn ze nog wel weer gaan demonstreren. We hebben geluiden van protesterende mensen gehoord, er kwamen soms demonstranten door onze straat en we hebben nog schoten gehoord. We hebben van woensdag tot vrijdag in huis gezeten omdat het niet veilig was om de straat op te gaan. Gelukkig hebben de buren een winkeltje en konden we boodschappen via de schutting doen. Dit was toch ook wel weer een bijzondere ervaring 😊.

Het waren wel echt heftige protesten drie dagen lang. Winkels en bedrijven werden in brand gestoken in verschillende steden van het land, ruiten met stenen ingegooid, mensen aangevallen en verwond, ook zijn er heel veel mensen omgekomen. Zelfs ziekenhuizen werden geforceerd te sluiten en ambulances zijn aangevallen en vernield. Voor gezondheidszorg was er dus ook niets mogelijk.

Maar wat merk je nu toch ook Gods bescherming, Hij is er altijd en zorgt voor ons. Je word er stil van als je daar aan denkt en dan kun je niets anders doen dan Hem daarvoor te danken! En ook te bidden voor de slachtoffers en dat de rust weer helemaal mag terug keren hier. Bidden jullie met ons mee?
Op de foto zien jullie hoe de weg eruit zag na de protesten, er waren over veel autobranden in de brand gestoken dus daar zie je overal nog de zwarte plekken van op de weg.