Blog Bodegraven-Zeist

Het klasje is van start gegaan – Petra

Afgelopen week is het klasje voor gehandicapten kinderen gestart in Debre Zeyt. Hier zitten 7 kinderen in met een verstandelijke beperking, ook zit er 1 meisje in een rolstoel.
De eerste week was vooral wennen voor de kindjes en ze leren kennen. Wat is het mooi om met die kindjes om te gaan, want hoe snel hun een lach op hun gezicht getoverd kunnen krijgen is fantastisch! Het is prachtig om te zien hoe erg ze genieten van de aandacht die ze krijgen!
Zo was 1 meisje ‘s morgens zelf bij de wc geweest, maar toen kwam ze later ook met haar pop aanlopen die ook echt moest plassen. Gelukkig was er nog een potje gevonden voor de pop en die gebruikte ze daarna ook vol trots!
Het is ook heel mooi om te zien hoe lief de kinderen met elkaar omgaan. Zo krijgt tijdens het spelen ook het meisje dat niet kan lopen veel aandacht van de andere kinderen!
Natuurlijk loopt niet alles in 1 keer soepel en ken je niet gelijk elk kind met zijn mogelijkheden en beperkingen. Maar wat mooi om te zien hoe dit project gaat! Ik heb ook erg veel zin in om hierin nog mee te werken en de ideeën en plannen om de kinderen ook echt vooruit te helpen te kunnen ondersteunen!