Werkgroepen


Hallo!

Welkom op de pagina van ‘werkgroep Bodegraven’! Wij hopen van september 2019 – januari 2020 naar Ethiopië te gaan, en Addis Alem helpen bij het werk dat ze doen.

Wie zijn wij eigenlijk?

‘Ik ben Marjolein Nijsse, 22 jaar en bezig met mijn master Pedagogische Wetenschappen. Het lijkt me geweldig om me de komende maanden in te zetten voor Addis Alem, te werken in een andere cultuur, mensen te helpen die het hard nodig hebben en Gods boodschap uit te stralen in Ethiopië!’

‘Hoi! Ik ben Petra Lensink, en wordt in juni 22. Ik woon in Zeist en werk met veel plezier als woonbegeleider bij Bartiméus Doorn. Ik vind het fijn om mensen te helpen, daarom ben ik in de zorg gaan werken. En dat lijkt me het mooie van helpen bij de stichting Addis Alem, dat je echt iets voor mensen kan betekenen. Omdat de mensen daar echt zoveel minder hebben dan in Nederland.’

 ‘Ik ben Hannah Nijsse, als we weggaan ongeveer 21 jaar en 1 dag oud, en kom uit Bodegraven. Ik studeer Technische Natuurkunde in Delft, en heb nu bijna mijn bachelor afgerond. In mijn studie zie ik dat je met kennis en wetenschap veel kan, en soms zelfs levens redden. Maar ik wil ook een deel van mijn studententijd besteden aan heel concreet mensen helpen, en zelf een steentje kan bijdragen aan ‘Addis Alem’ (‘Nieuwe Wereld’). Het lijkt me fantastisch om te zien hoe God ook werkt in andere culturen dan die van mij!’

Wat gaan we doen?

Omdat wij niet echt Amhaars spreken, zullen we geen boeken gaan vertalen. Maar gelukkig doet Addis Alem meer dan dat. We zullen waarschijnlijk vooral betrokken zijn bij de vrouwenochtenden, de organisatie van bijv. een maaltijd, ideeën bedenken voor zondagschoolmateriaal, etc. En verder zien we wel wat er op ons pad komt! 😉

Om de projecten waar we mee gaan helpen door te laten gaan is natuurlijk ook geld nodig. Daarom willen wij zelf een deel van het geld ophalen door acties te voeren. In de webshop staan onder ‘Actie Addis Alem’ een aantal fantastische producten, in de productomschrijving staat welk project ermee wordt gesteund.

Daarnaast kan er natuurlijk ook gewoon geld gedoneerd worden! Als er in de beschrijving staat ‘Project Petra, Marjolein en Hannah’ komt het op de goede plek terecht. Giften zijn belastingaftrekbaar door de ANBI-status van Addis Alem. Daarom kunt u ook als bedrijf ons steunen.

Kom zingen in Zeist…

Op zaterdag 8 juni organiseren wij een avond in de Rehobothkerk in Zeist. Kom gezellig samen zingen, en kom meer te weten over wat wij gaan doen! Ook zal er een collecte zijn voor Addis Alem, en verkopen wij onze actieproducten. We beginnen om ongeveer 19:30. Na afloop is er koffie/thee/sap. Iedereen hartelijk welkom!

… of in Bodegraven!

Op zaterdag 22 juni organiseren wij een sing-in in de Bethelkerk in Bodegraven. Eigenlijk hetzelfde als in Zeist, maar dan in Bodegraven. We beginnen om ongeveer 19:30. Na afloop is er koffie/thee/sap. Ook hier iedereen hartelijk welkom!

En verder:

Tijdens ons verblijf in Ethiopië zullen we regelmatig een stukje schrijven over wat we hebben meegemaakt. Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wil worden gehouden!

Tot slot

Meer weten over wat wij gaan doen, of over hoe u ons het beste (als bedrijf) kan steunen? Neem dan contact op met de stichting voor onze contactgegevens.