Hoop zaaien in Shalla..

In Shalla, het gebied wat al jaren wordt geteisterd door droogte en hongersnood, keken de boeren, ondanks de teleurstellingen van afgelopen jaar toch weer met goede moed uit naar het komende regenseizoen.

Dat is de enigste keer per jaar dat men groenten en/of graan kan verbouwen, dus daar zijn ze erg afhankelijk van. Een slechte oogst kan voor het komende jaar een vernieuwde hongersnood betekenen. 

Eén van de programma’s die we startten als vervolg op de noodhulp in Shalla is ondersteuning voor de boeren. Men had namelijk geen maïs meer over van vorig jaar om te zaaien en geen geld om nieuw zaad te kopen. Sommige boeren hadden beperkte financiën waardoor ze alleen laagste kwaliteit zaad konden kopen, met de gevolgen van dien. 

Pim ging samen met onze lokale medewerker Joseph op zoek naar een goed soort maïs wat tegen ziektes en drogere periodes is bestemd. Ze vonden een zojuist nieuw geïmporteerd zaad, helaas is het zaad wel hybride, dus kunnen ze niet volgend jaar weer zaaien van de geoogste maïs. Maar de kwaliteit is voor nu in iedergeval belangrijk. Ze kochten maïs zaad in voor 200 boeren en ook kunstmest. 

Wat waren de boeren blij! Een boer zei: “We waren zonder hoop: geen zaad dus geen oogst, zo blijven we in dezelfde vicieuze cirkel. We hebben hoop dat dit zaad nu een start is om de cirkel te doorbreken. Addis Alem brengt ons hoop”. Inmiddels hebben de boeren het land bewerkt en maïs gezaaid. Het maïs had een goede start en we zien samen met de boeren uit naar een goede oogst! 

De laatste weken regent het in Shalla echter weer veel te weinig, de maïs is op sommige plekken aan het verdrogen. Wilt u meebidden voor meer regen zodat de oogst dit jaar mag lukken?

Een gedachte over “Hoop zaaien in Shalla..

  1. Er is weer veel werk gedaan, wat ook gezegend werd. Bijzonder dat het gehandicapte meisje geholpen kon worden .We hopen jullie te kunnen blijven steunen en voor jullie te bidden.

Reacties zijn gesloten.