Op bezoek in Tigray

Samen met Zelalem was iķ op bezoek in Tigray. We willen kijken of we in deze regio de lokale kerken kunnen ondersteunen via Addis Alem Ministry. We hadden ontroerende ontmoetingen!

Vandaag hebben we al verschillende kerkleiders gesproken. Het is hartverscheurend om de verhalen te horen wat de mensen hier hebben meegemaakt in de achterliggende 3 jaren. Maar ook is het zo bijzonder om te zien dat de kerkleiders en evangelisten het werk in Gods Koninkrijk weer oppakken, ondanks de pijn die ze met zich meedragen. We waren bij een kerk die 7 keer gesloten is geweest vanwege onveiligheid, beschietingen en raketinslagen. Maar telkens weer ging de kerk open en werden er diensten gehouden. We voelen het als zegen om met deze mensen te kunnen spreken, luisteren, bidden en bemoedigen.

Een van de kerkleiders zei: “Al zouden jullie geen direct doel hebben, we worden door jullie bezoek alleen al erg bemoedigd”. Een andere evangelist had het nog erg moeilijk met wat hij allemaal had meegemaakt. Hij heeft familieleden verloren in de oorlog en is erg boos. Hij liet doorschemeren dat hij teleurgesteld was in God. Ook deelde hij dat er veel vragen leven onder de kerkmensen over het “waarom?”. Waarom worden onschuldige mensen vermoord? Waarom heeft de Prime Minister (die een Christen is) opdracht gegeven om oorlog te voeren tegen zijn eigen mensen? We konden hier ook geen antwoord op geven, maar hebben met hem gebeden en weten dat God hun harten kan en wil helen.

Bidden jullie ook mee voor deze mensen? Dat ze de trauma’s kunnen verwerken. Dat ze in deze moeilijke situatie zich tot God richten. En dat de kerkleiders kracht krijgen om de mensen te begeleiden en Gods Woord te verspreiden.

“In de zware tijden van de oorlog hadden we niets, geen voedsel, elektriciteit, netwerk, maar we hadden God. En dat was genoeg!”,

In de afgelopen dagen hebben we veel kerkleiders gesproken. Wat waren ze open over wat zij en de mensen allemaal hebben meegemaakt! We zijn zelf ook erg bemoedigd door deze reis. We hebben veel bagage meegekregen om over na te denken. Alle noden die er zijn, de grote honger naar onderwijs, Bijbels en literatuur maar ook de vele gebedspunten die ze hebben genoemd. Dit zal even tijd nodig hebben om te verwerken. Om de vragen in proposals te verwerken en om partners te vinden die hierin willen meewerken.

Hierbij een aantal quotes van verschillende mensen, die ik graag wil delen: “In de zware tijden van de oorlog hadden we niets, geen voedsel, elektriciteit, netwerk, maar we hadden God. En dat was genoeg!”, “Dit is de tijd voor Tigray om het evangelie te verkondigen! God heeft in deze moeilijke tijden deuren geopend voor het Evangelie”, “God zal deze moeilijke tijden gebruiken ten goede”. Een evangelist vertelde dat, toen de oorlog begon, hij erg aan het twijfelen was of hij moest vluchten richting centraal Ethiopie. Totdat hij zijn zoontje van 4 jaar hoorde zingen “De Heer is mijn Herder”. Toen wist hij dat hij moest blijven en hun enigste veiligheid van God kwam.

Help mee om ook in Tigray hoop te bieden!

Een gedachte over “Op bezoek in Tigray

  1. bedankt voor deze nieuwsbrief maar heb me niet afgemeld en ben verbaasd hierover. ik vind het altijd interessant om jullie nieuwsbrief te lezen en ik verkoop fotokaarten voor jullie stichting in ,s Gravenpolder en doneer dus regelmatig.
    Willen jullie dat doorgeven aan bekenden en familie hier in de buurt?
    Ik wens jullie Gods zegen toe bij de Kerstdagen, maar ook in het komende jaar. Ook Zijn liefdevolle en ondersteunende nabijheid in deze mooie maar soms ook moeilijke taak/roeping. Hartelijke groet, Catrien de Leeuw

Reacties zijn gesloten.