Sendedo production

Addis Alem Handmade

Al onze producten vertellen een verhaal. Het is het verhaal van vooruit willen komen. Het verhaal van zorgen voor het inkomen van morgen. Zorgen voor het welzijn van de jeugd, die een beter leven moet hebben dan de generatie van nu. Onze producten worden door vaardige mannen- en vrouwenhanden in verschillende huizen in Ethiopië gemaakt. En in onze werkplaatsen.

Achtergrond

Al vanaf de start van Addis Alem in 2014 waren we van mening dat de problematiek waar onze hulpzoekers mee geconfronteerd worden, deels op te lossen is door te bouwen aan een menswaardig bestaan, met mogelijkheden om zelf een inkomen te genereren. Daarvoor is in de loop van de tijd een project ontwikkeld, wat sinds kort Addis Alem Handmade is gaan heten.

In Addis Alem Handmade maken we manden, verwerken we textiel, bewerken we hout en in de toekomst ook metaal. Eenvoudige, maar bruikbare producten, geschikt om te gebruiken, maar ook mooi om cadeau te doen. In Ethiopië, Nederland, en daarbuiten.

In principe is elke Ethiopiër geschikt om de vaardigheden te leren die nodig zijn om de producten die we ontwikkeld hebben, te maken. De grondstoffen worden door ons tegen inkoopsprijs aangeboden, de producten tegen redelijke prijzen teruggekocht. Daarmee houdt de producent dus geld over, en worden inkomsten gegenereerd.

Naast deze producten Addis Alem Handmade ook actief voor diverse opdrachtgevers in de regio. Zo leveren we bijvoorbeeld stofjassen voor

Sendedo is een natuurproduct. Afhankelijk van de omstandigheden in weer, seizoen en temperatuur kan de kleur van het eindproduct iets verschillen. U zult bij ons geen twee dezelfde producten aantreffen. Wij hanteren bij de selectie van goedgekeurde producten een marge van 2 centimeter boven en onder de gewenste diameter.

Activiteiten

In ons inloophuis in Dukem wordt in het naaiatelier gewerkt aan schorten, doeken en dergelijke, terwijl de houtbewerking voorziet in serveerplanken, keukengerei en decoratiemateriaal. Regelmatig posten we updates over nieuwe producten, leuke opdrachten of mooie verhalen.

Door middel van verkopen in de webshop van Ubuntu Lifestyle en door verkoop op markten, beurzen en presentatie-avonden geven we u de gelegenheid kennis te maken met onze unieke producten. Door de aankoop van één of meer van deze prachtige interieurstukken helpt u onze vrouwen een bestaan te geven.

Samen bouwen aan een stabiel merk, dat is ons doel. Kwalitatief hoogstaande producten, waar iedereen trots op kan zijn. Mensen kopen onze producten omdat ze mooi gevonden worden, maar tegelijkertijd om het vaak trieste verhaal van de maker een hoopvolle wending te geven.

Partners

Resultaat