Mobiele Bijbelschool

Goed Bijbelonderwijs is van levensbelang. In veel gebieden is het bouwen en onderhouden van een schoolgebouw niet mogelijk. Ook is het vaak onmogelijk om studenten naar school te sturen vanwege de afstand of omdat er geen geld voor is.

3660

Achtergrond

In de plattelandsgebieden van Ethiopië is het niveau van onderwijs en Bijbelkennis erg laag. Daarbij komt dat het voor veel mensen financieel niet mogelijk is om naar de grote steden te reizen om daar een bijbelschool te bezoeken. Ook vormt de taal een barrière, want reizen buiten de regio betekent ook dat er een andere taal gesproken wordt.

Wij brengen in verschillende regio’s de school dichterbij de mensen. We organiseren de bijeenkomsten in één van de kerken van het dorp, en geven dan in een week training, waarmee de studenten in zelfstudie verder kunnen.

De bijbelschool bestaat uit 12 vakken en duurt een jaar. De vakken worden gegeven door NET-foundation-gecertificeerde trainers, waardoor de kwaliteit en het niveau gewaarborgd is. Het materiaal voor deze vakken is vertaald in het Amhaars, Oromifa en Nuer. De trainers wonen veelal in dezelfde gebieden als de studenten, waardoor we kunnen garanderen dat er in de lokale taal les gegeven wordt, door iemand die de streek, de cultuur en de gebruiken kent.

In het cursusjaar 2022-2023 zijn we op meerdere locaties begonnen met de mobiele bijbelschool, aangegeven op onderstaande kaart.

Tarpham, Gambela, Ethiopië

Mojo, East Shewa, Oromia, Ethiopië

Dodolla, West Arsi, Oromia, Ethiopië

Goba, Bale, Oromia, Ethiopië

Asela, Arsi, Oromia, Ethiopië

Bishoftu, East Shewa, Oromia, 1034, Ethiopië

Itang, Gambela, Ethiopië

Gambela, Ethiopië

Sidama, Ethiopië

Gelan, East Shewa, Oromia, Ethiopië

Actieplan

In de komende jaren willen we in de bestaande plekken meer trainingen gaan geven. Graag willen we dit concept ook uitbreiden over meerdere gebieden. Voor nieuwe gebieden moeten de materialen vertaald worden, en willen we trainees ondersteunen die zelf geen geld hebben om de bijbelschool te volgen. Daarnaast moeten meer trainers NET-gecertificeerd worden, waarvoor ze training moeten volgen.

18 locaties
250 per jaar
2022-2027
€ 7.000

Resultaat

In het cursusjaar 2022-2023 zijn wij van start gegaan met de mobiele bijbelschool. De opstart kent uiteraard organisatorische uitdagingen, maar desondanks blijkt de aanpak succesvol. In 2022 startten we met 10 lokale trainers op 12 locaties, en konden we 244 cursisten verwelkomen.

Partners

Steun dit project!

TotaalGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.