Ontwikkeling theologische bibliotheken

In ons kantoor in Debre Zeyt en op andere plaatsen zijn we bezig met het opbouwen van een bibliotheek met gedoneerde, vertaalde theologische werken. Deze worden gebruikt door onze trainers, kerkleiders en tijdens cursussen, om meer kennis op te doen over het christelijk geloof, bijbeluitleg en toerusting.

100

Achtergrond

Goede theologische literatuur is in Ethiopië moeilijk te krijgen. Vanwege de vaak lage inkomens van predikanten en voorgangers is het aanleggen van een eigen bibliotheek niet mogelijk. Daarom is het kennisniveau van deze mensen laag, terwijl ze wél een gemeente dienen.

Actieplan

In de westerse wereld zijn veel werken beschikbaar in meerdere talen. Met een bibliotheek kunnen we gemeenten in meerdere dorpen voorzien van vertaalde boeken. De inhoud van deze bibliotheken bevatten allereerst de ‘basisboeken’: Bijbelverklaringen, uitleg over de Heidelbergse Cathechismus, Westminster confessie, en diverse theologische literatuur.

De beheerders van de bibliotheken selecteren we tijdens diverse theologische trainingen. Naderhand voorzien we ze van nieuwe boeken, en onderhouden we contact over het verloop van de bibliotheken.

5 bibliotheken
5 beheerders
2022-2024
€5.300 per jaar

Partners

Onze huidige partner is LS library. Boeken worden in Nederland verzendklaar gemaakt, en meegegeven aan reizigers naar Ethiopië.

Alhoewel er al veel boeken gedoneerd zijn vanuit Nederland, staan we altijd open voor extra donaties. Heeft u een engelstalige collectie die u wilt schenken, neem dan vooral contact op. Wij zorgen dan voor transport, en kunnen ze op de plek brengen waar ze het best aansluit bij de behoefte.

Resultaat

Graag willen we op meerdere plekken in het land een bibliotheek starten, waardoor kennis bereikbaarder wordt voor meer mensen. Ook is het nodig om beheerders van bibliotheken te trainen, zodat ze weten welke boeken er worden uitgeleend, maar ook om in de behoefte van de leners te voorzien.

Steun dit project!

TotaalGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.