Vanuit familie Marijs

Lieve familie, vrienden en bekenden,

We krijgen veel vragen naar hoe het met ons gaat en hoe de situatie in Ethiopië is. Op dit moment is de politieke onrust weer aardig afgenomen, maar de gevolgen van de onrust zijn overal nog goed te zien. In de ene stad was het erger dan de andere, er zijn honderden doden gevallen. Er hangen nog steeds donkere wolken boven Ethiopië. Verschillende zaken maken het voor de regering niet makkelijk.

* De rust is aardig teruggekeerd, maar oplossingen voor de vragen zijn er nog niet;
* De verkiezingen die voor deze maand gepland stonden, zijn uitgesteld tot volgend voorjaar;
* De onrust en de coronacrisis hebben een economische crisis veroorzaakt, voornamelijk voor de meest kwetsbaren, maar nu ook voor mensen uit de middenstand;
* Hoge werkloosheid;
* Een groot tekort aan buitenlandse valuta.

Ook in de inloophuizen zien we dat de nood helaas groter wordt. Zo kwamen vanmorgen bijvoorbeeld 51 mensen naar het inloophuis in Dukem voor hulp. Stuk voor stuk mensen met enorm verdrietige verhalen en trieste, uitzichtloze situaties.

We komen zelf moeilijk tot rust en op vakantie gaan om even bij te komen, zit er op dit moment niet in. Vooral door de dreigende onrusten en ook omdat er hotels verbrand zijn in de afgelopen weken. Daarnaast is het regentijd en veel plekken zijn gesloten vanwege het stijgende aantal coronagevallen. We willen u daarom vragen om gebed voor ons voor kracht, wijsheid en doorzettingsvermogen.

Pim en Gerdine Marijs

3 gedachten over “Vanuit familie Marijs

  1. Beste zendingsfamilie,

    Onze dochter van 18 zoekt een plek waar ze 3 maanden een handje kan helpen. Hebben zelf 12 jaar voor de zending gewerkt. (Malawi en Zambia). Is er op jullie projecten evt ruimre voor haar? Ze gaat vanaf feb het EH traject doen.
    Bedankt alvast.
    Sterkte in deze moeilijke tijden!!!

Reacties zijn gesloten.