Verlof familie Marijs

Na acht weken verlof in Nederland mochten we in januari weer veilig in Ethiopië aankomen. Even wennen was het wel, vooral de omschakeling in temperatuur! Hier is het overdag zo’n 28 graden met een felle zon, ’s nachts kan het wel weer afkoelen tot een graad of 10.
De kinderen zijn weer naar school gegaan, ze schakelen snel en genieten ervan weer met vrienden en vriendinnen herenigd te zijn.
We mogen terugzien op een hele goede tijd in Nederland. Er moest wel veel gebeuren en ons verlof was van te voren al behoorlijk vol gepland. We zagen dan ook best op tegen deze drukke tijd, waar we zelf soms meer onmogelijkheden zagen dan mogelijkheden. Maar wat is God trouw! Vlak voor we weggingen bemoedigde één van onze medewerkers ons dat we met goede berichten naar Ethiopië terug zouden komen. Zo is het ook gegaan! We hadden een soepele bestuurswisseling en we zijn enorm dankbaar dat er meerdere mensen beschikbaar waren om in het bestuur deel te nemen.
Ook konden we aan de slag met het opzetten van een Internationale NGO (ontwikkelingsorganisatie) in Ethiopië. Daarvoor moesten verschillende documenten worden gelegaliseerd en brieven geregeld worden bij de Ethiopische ambassade. Na ons verlof mochten we teruggaan naar Ethiopië met alle benodigde documenten! Wat een zegen!
Tevens hebben we in Houten bij Uitgeverij Den Hertog kunnen helpen met het afronden van de Amhaarse Kijk en Luister Bijbel, die inmiddels zelfs al is gedrukt en waarvan we een aantal exemplaren mee konden nemen naar Ethiopië. Al met al ontelbare zegeningen, waarvoor God alle dank en eer!
Of we zijn uitgerust tijdens ons verlof? Niet echt. Toch mochten we tussendoor zeker momenten hebben van rust en ontspanning en ook hebben we genoten van (feest)dagen met familie en vrienden! In Ethiopië hopen we in ons ‘normale ritme’ weer een beetje tot rust te komen.
We willen iedereen heel hartelijk bedanken voor alle hulp, warme kleding, voor gebed, advies en een luisterend oor in de afgelopen verlofperiode!
Een hartelijke groet vanuit Ethiopië! Pim en Gerdine Marijs