Blog Bodegraven-Zeist

We zijn er! – Marjolein

We zijn in Ethiopië! Na een heleboel voorbereidingen zijn we eindelijk echt hier. Woensdagochtend zijn we vroeg naar Schiphol gegaan, zodat we daar 3,5 uur voor onze vlucht waren. Dat leek heel lang, maar uiteindelijk hebben we alle tijd nodig gehad vanwege de drukte. Er waren stakingen van het KLM-personeel en de rij voor het inchecken van de ruimbagage was heel erg lang. En toen we eindelijk onze koffers konden inchecken, bleken er twee te zwaar te zijn.. Bij de selfservice waren ze niet zo tolerant, maar toen Petra het bij de balie probeerde, kon alles gelukkig mee.
Bij de douane ging het heel wat sneller, hoewel Hannahs tas nog even gecontroleerd moest worden vanwege haar teenslippers (die er blijkbaar het meest verdacht uitzagen van alles wat we meenamen).

Uiteindelijk zaten we om één uur netjes in het vliegtuig te wachten tot we konden opstijgen. Het bleek echter door de stakingen en door drukte met vliegroutes boven Europa nog 1,5 uur te duren voordat we echt in de lucht zaten.
Onze overstap in Kenia was oorspronkelijk twee uur, maar nu moesten we rennen. Maar we waren precies op tijd! ‘s Nachts om half 3 lokale tijd kwamen we eindelijk aan in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Jammer genoeg gold dat niet voor de helft van onze koffers, die we vanmiddag pas kunnen ophalen. Eer dat onze visa waren gecontroleerd, was het vier uur en toen we door Pim in Dukem waren gebracht, was het rond half 6. Het eerste wat we hier hebben gedaan, was daarom een paar uur slapen 😉

Het voelt wel raar om nu echt hier in Dukem te zijn, na alle voorbereidingen en gemaakte plannen. Het afscheid nemen was wel lastig, maar we hebben er alle drie heel veel zin in en we gaan genieten van alle mooie dingen die we hier gaan meemaken!

Een gedachte over “We zijn er! – Marjolein

  1. Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen. Wat een reis zeg, snap dat je dan eerst wil slapen 😉
    Zegen op jullie werk daar!

Reacties zijn gesloten.