Blog Bodegraven-Zeist

We zijn weer thuis! – Petra

‘3de kerstdag’ zijn weer thuis gekomen in Nederland. Wat is het weer leuk om al je familie en bekenden weer te zien. Drie en een halve week voor we terug kwamen was ik nog een keer tante geworden van een neefje, dus het was ook erg leuk om hem te zien nu in het echt en vast te houden!

Nu je weer in Nederland bent zie je weer het verschil met Ethiopië. Alles is hier zo plat en de wegen zo glad. Er lopen hier geen ezels of geiten over de weg. En je ziet hier ook geen directe armoede langs de kant van de weg, geen vervallen huisjes.

Hier in Nederland pak je het leven weer op. Je stapt weer in je auto over die gladde wegen en fiets door het dorp. En hier word je nu niet meer nagestaard en nageroepen als blanke, dat voelt ergens ook wel fijn het is wat rustiger :).

En dan ga je nu weer verder met je leven hier. Het is zo gek want het zijn echt zo 2 verschillende werelden en het leven daar in Ethiopië gaat ook gewoon door. De bedelaars blijven daar langs de weg lopen, mensen blijven daar in kleine huisjes wonen met weinig geld… De stichting blijft hier nog werken en het is prachtig werk wat ze doen.

Het was super om deze afgelopen maanden een onderdeel van dit team geweest te zijn! Ik heb zo genoten van het werk met de kindjes. Het is zo mooi om te zien dat als je er voor die kindjes bent en ze aandacht geeft toch een verandering kan maken in hun levens. Want als de stichting deze kindjes niet zouden laten komen dan hebben deze kindjes niks en zitten ze in hun kleine huisjes. Ik ben dan wel geen geleerd persoon en ben echt niet overal goed in. Maar ik heb mijn best gedaan en deze kindjes liefde gegeven en alle glimlachen en knuffels waren mijn betaling en lieten mij zien dat alles wat je maar doet voor een ander de moeite waard is!

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van de blogs en het meeleven met de tijd in Ethiopië!

Wij zijn nu weer terug en via ons zullen jullie dus niet meer berichten over het werk in Ethiopië horen, maar volg zeker de nieuwsberichten van Addis Alem je kan je ook aanmelden voor de nieuwsbrief! Voor al het werk heeft de stichting uw steun ook nog zeker nodig. Financieel, maar zeker ook in het gebed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.