Geef met belastingvoordeel

Het is mogelijk om de Belastingdienst een deel van uw gift te laten betalen. Dat kan, wanneer u laat vastleggen om ons 5 jaar of langer, met een vast, zelfgekozen bedrag te steunen. Uw gift wordt op die manier vastgelegd in een schenkingsovereenkomst. Hieronder kunt u dat direct online met ons regelen.

U krijgt met een schenkingsovereenkomst tot de helft van uw gift terug, afhankelijk van uw inkomen. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Belastingdienst. Uw gift is hiermee meer waard zonder dat het het u meer kost.

Een periodieke schenkingsovereenkomst is eenvoudig en snel online te regelen

Online regelen

Wat is een periodieke schenking?

Uw gift aan Stichting Addis Alem wordt een periodieke schenking als deze schriftelijk vastlegt. Hiermee kunt u uw gift aftrekken van de inkomstenbelasting. De Belastingdienst stelt hiervoor wel een aantal voorwaarden:

  • U geeft jaarlijks hetzelfde bedrag aan Stichting Addis Alem. De frequentie (hoeveel keer per jaar u geeft) is hiervoor niet belangrijk, hetzij ineens of in termijnen.
  • U betaalt het bedrag vijf jaar achter elkaar. Langer mag uiteraard ook.
  • U hebt vastgelegd wanneer uw jaarlijkse gift stopt, bijvoorbeeld na 5 jaar. Overlijdt u vóór die termijn afloopt, dan moet de jaarlijkse gift stoppen bij uw overlijden.

Wanneer zijn mijn giften fiscaal aftrekbaar?

Bij uw jaarlijkse belastingaangifte kunt u het bedrag dat u in het jaar van aangifte aan Stichting Addis Alem hebt gedoneerd, van uw inkomsten aftrekken. Een periodieke gift is daarom meer waard, omdat u meer kunt geven zonder dat het u meer kost. Door slim om te gaan met het belastingvoordeel uit de rekenmodule kunt u uw donatiebedrag zelfs verhogen. De Belastingdienst betaalt in dat geval mee aan uw gift. Bruto geeft u meer, maar netto blijft u hetzelfde betalen. Daarmee kan Stichting Addis Alem meer investeren in projecten en programma’s. via de rekenhulp kunt u dit voordeel berekenen.

U kunt de overeenkomst eenvoudig digitaal invullen en ondertekenen. Een kopie van de overeenkomst ontvangt u van ons retour. Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen!