Ethiopische open dagen

Afgelopen weekeind hield Addis Alem Foundation haar eerste open dagen. Dit om belangstellenden meer te vertellen over ons werk én om fondsen te werven.

Vrijdag was de beurt aan lokale overheidsvertegenwoordigers, waar we als stichting in Ethiopië veelvuldig mee te maken hebben. In de presentatie konden we hen meenemen in onze missie en hoe die tot uiting komt in de verschillende projecten. Vervolgens was er een rondleiding in het inloophuis in Debre Zeit, waar ze in gesprek konden gaan met de mensen uit onze projecten. De kinderen uit de dagopvang voor gehandicapte kinderen hadden een aantal liedjes ingestudeerd, die ze vol trots lieten horen aan deze belangrijke bezoekers. De donatie box waarmee ze na afloop rond gingen bleef gelukkig niet leeg…

Zaterdag was de ‘fun & fundraising’ dag voor familie en vrienden van ons lokale team, voor de buurt en voor de internationale community in de regio. Naast de presentatie over de projecten en een rondleiding langs de verschillende activiteiten in het inloophuis, was er nog veel meer te doen. De gehandicapte kinderen mochten opnieuw hun lied laten horen en daarna genieten van het schminken en het springkussen. Met de rommelmarkt, het verkopen van tweedehands kleding, de traditionele Ethiopische koffieceremonie mét homemade cake en verschillende activiteiten voor jong en oud hebben we zo’n € 900,- opgehaald.
Het is fijn om te merken dat er interesse is in onze projecten en dat mensen bereid zijn ons met hun tijd, giften en gebed te steunen.