Succesvolle jaarafronding van mobiele Bijbelschool in Ethiopië

Afgelopen zaterdag werd een bijzondere mijlpaal bereikt in Ethiopië met de uitreiking van certificaten voor de eerste groep cursisten van de mobiele Bijbelschool. Na drie jaar hard werken en studeren hebben de studenten hun welverdiende certificaten in ontvangst genomen. Het project, mogelijk gemaakt door een partnerschap met NET Foundation, heeft een enorme verandering teweeggebracht in de manier waarop Bijbeltraining wordt aangeboden in het land.

Wat dit project zo uniek maakt, is de mogelijkheid voor studenten om de trainingen te volgen in hun eigen omgeving en in hun eigen taal. Addis Alem Ministry, de organisator van de trainingen, heeft ervoor gezorgd dat studenten niet langer naar de grote stad hoeven te reizen om Bijbelonderwijs te ontvangen. Deze benadering heeft niet alleen het aantal studenten vergroot, maar ook de toegankelijkheid van Bijbels onderwijs voor mensen in afgelegen gebieden sterk verbeterd.

Met de opgedane kennis en vaardigheden zullen de afgestudeerden van de mobiele Bijbelschool hun roeping als evangelist, jongerenwerker, zondagsschoolleider en vrouwenwerker voortzetten. Ze zullen zich inzetten voor de verbreiding van het Evangelie en het dienen van hun gemeenschappen.

Het succes van de eerste groep is zeker een inspiratiebron voor andere studenten, die momenteel nog hun cursussen voltooien. Deze maand zullen verschillende andere groepen hun training afronden, waardoor het bereik van de mobiele Bijbelschool nog groter wordt. De hoop is dat dit project een blijvende impact zal hebben op de geloofsgemeenschappen in Ethiopië.

De mobiele Bijbelschool heeft niet alleen studenten voorzien van theologische kennis, maar heeft hen ook voorbereid op praktisch dienstbetoon. Het is een project dat de weg effent voor een nieuwe generatie leiders en dienaren, die met passie en toewijding het Evangelie zullen verspreiden en het leven van velen zullen veranderen.

Na de zomervakantie, in september, hopen we weer te starten met een nieuwe groep cursisten.

Meer informatie over het project vindt u hier.

Lees op onze kerkenwerk-pagina meer over onze cursussen. Wilt u ons werk financieel steunen? Dat zouden we fantastisch vinden! Klik daarvoor op de onderstaande knop.