We zijn er weer!

Het was maar stilletjes tijdens de zomermaanden bij het inloophuis in Debre Zeyt. De gehandicapte kinderen hadden een lange vakantie.

in de regentijd zijn alle wegen minder begaanbaar en blijft men liever meer binnen. Ook zijn hun broertjes en zusjes dan vrij dus hebben ze net als alle andere kinderen ook even vakantie. 

Maar wat waren ze weer blij om weer naar de dagopvang te komen!

Voor de vakantie hadden de kinderen een leuke afsluitingsdag! Ze deden spelletjes en een toneelstukje voor de ouders en zongen liedjes die ze hadden geleerd. Het was bijzonder om het enthousiasme en de liefde en professionaliteit in de organisatie van het programma te zien door Hiwan en Hasset. En ook de trots en de waardering voor de kinderen vanuit de ouders. Zulke evenementen zijn ontzettend belangrijk voor een positief beeld over gehandicapte kinderen.

Iedereen heeft een prachtig uniform gekregen voor dit schooljaar: een vrolijke gele blouse en een blauwe broek / jurk. Wat staat het hun mooi, en ze zijn zo trots er op. Alle kinderen in Ethiopie die naar een gewone school gaan krijgen namelijk een uniform, en nu voelen ook deze kinderen zich behandeld als ‘gewone’ kinderen.