Weer thuis in Ethiopië!

Na een veelbewogen verlof zijn wij weer geland in Ethiopië. Onze reis verliep prima, alhoewel we er ook wel tegenop gezien hebben. Om Ethiopië binnen te komen is een visum nodig, omdat we nog geen werkvergunning hebben. We hoopten op een 6-maanden visum, maar dat kan ook zomaar een 3-maanden visum zijn.

Vorige week stonden we bij de Ethiopische ambassade in Brussel, toch wel zenuwachtig voor hoeveel maanden we een toeristenvisum zouden krijgen. Al snel bleek dat men ons nog kende en waren we verwikkeld in een leuk gesprek, in het Amhaars. Even wennen weer voor ons, maar het ging prima.

We werden goed geholpen, het ging ook echt op z’n Ethiopisch: je krijgt een briefje mee met rekeningnummer en totaalbedrag, daarmee loop je naar de dichtstbijzijnde bank en stort je het bedrag op het desbetreffende rekeningnummer. Het bewijs van de storting is je bewijs van betaling. Daarna ging alles snel en we kregen een visum voor 6 maanden! Dankbaar verlieten we het gebouw van de Ethiopische ambassade in Brussel.

Afgelopen woensdag om 08.00 uur ‘s morgens stonden we, na een goede vliegreis, bij de poort van het inloophuis in Dukem. Gelukkig had de staf geregeld dat Messie eerder naar haar werk kwam, dus konden we bijna gelijk naar binnen, koffers sjouwen en ‘installeren’. Rond 9.00uur kwam de rest van de staf, het was een blij weerzien!

Dankbaar dat we elkaar mochten ontmoeten in gezondheid. De compound, het huis en het kantoor zelf zagen er netjes verzorgd uit, een pluim voor de staf! Er werd Ethiopische koffie gemaakt en ze hadden een heerlijke lunch verzorgd. Het is goed om weer thuis te zijn! Het is hier wel frisjes, hoor. De regentijd is nog in volle gang, het regent dagelijks, soms de hele dag door. Het land is prachtig groen, de bloemen en planten zijn ontzettend gegroeid. Straks, als de regens ophouden gaan ze prachtig bloeien. Hoe mooi is Gods schepping!

We mogen terugkijken op een goed verlof, hebben genoten van de contacten met familie, gemeenteleden en vrienden. Natuurlijk hadden we veel meer mensen willen bezoeken, maar daar was niet voldoende tijd/gelegenheid voor. Iedereen heel hartelijk dank voor de hulp, bezoekjes, telefoontjes etc. tijdens ons verlof, God zegene u! Tot zover een update van ons als familie, een hartelijke groet van Pim en Gerdine, Hannah, Japshra en Jafeth.

Op de foto ziet u de voorkant inloophuis in Dukem en een glimp van onze auto 😉