Empowerment door ambacht: Naaicursus en mandenvlechterij veranderen levens in Ethiopië


Afgelopen week vond de tweede naaicursus plaats, waar de dames veel leerden over verschillende stoffen en hoe ze ermee om moesten gaan. (Wassen, strijken, plooien, alles wat je moet overwegen bij het maken van spullen van stoffen). Opnieuw oefenden ze hun knipvaardigheden en voelden ze het verschil in het knippen van verschillende materialen. Het was leuk en serieus tegelijk.

In Ethiopië hebben naaicursussen en mandenvlechterij een aanzienlijke impact op het leven van mensen. Deze projecten bieden niet alleen deelnemers de kans om nieuwe vaardigheden te leren, maar ook een bron van inkomsten voor het onderhouden van hun gezinnen.

De naaicursussen leren deelnemers alles over verschillende stoffen en hoe ze ermee om moeten gaan, zoals wassen, strijken en knippen. Dit stelt hen in staat om kleding en andere stoffen producten te maken. De mandenvlechterij biedt deelnemers de mogelijkheid om manden van hoge kwaliteit te maken en aan ons terug te verkopen, zodat we ze door kunnen verkopen aan bezoekers van ons inloophuis, of op markten, bazaars, winkels en webshops.

Naast het leren van deze vaardigheden bieden deze projecten dus een bron van inkomsten voor de deelnemers. Veel vrouwen die deelnemen aan deze projecten zijn arm, en hebben een betrouwbare bron van inkomen nodig om hun gezinnen te onderhouden. Door hun vaardigheden te verbeteren en hoogwaardige producten te maken, kunnen ze meer geld verdienen dan ze voorheen deden.

De verkoop van de producten die door de deelnemers zijn gemaakt, genereert inkomsten die rechtstreeks terugvloeien naar het project. Dit maakt de projecten duurzaam en minder afhankelijk van externe financiering. Het geld kan dan worden gebruikt om de projecten uit te breiden en meer mensen te bereiken.

Naast het bieden van nieuwe vaardigheden en een bron van inkomsten, bieden deze projecten ook een gevoel van empowerment aan de deelnemers. Ze leren nieuwe vaardigheden, bouwen zelfvertrouwen op en hebben een gevoel van voldoening wanneer ze hun eigen producten creëren. Dit alles draagt bij aan een positieve verandering in hun leven en dat van hun gemeenschap.

Kortom, deze naaicursussen en mandenvlechterij hebben niet alleen het potentieel om deelnemers te helpen hun eigen leven te veranderen, maar ook om een positieve impact te hebben op de gemeenschap als geheel.