De eerste weken in het nieuwe inloophuis

Het nieuwe inloophuis in Dukem is inmiddels volop in gebruik. De medewerkers vinden langzamerhand hun plekje en zowel de teamleden als de kinderen zijn enthousiast over de ruimte en de professionele uitstraling.

Het duurde even voordat iedereen op gang kwam op de nieuwe locatie. Zo’n overgang vraagt toch om een nieuw ritme en het was wat zoeken naar iedereen z’n taken en verantwoordelijkheden. Maar nu, na een paar weken, is de eerste indruk is heel positief.

Een van de naaivrijwilligers merkte op: ‘Ik kan hier gewoon ademhalen. We hebben genoeg ruimte om de naaimachines heen, we kunnen fijn knippen op de kniptafel en we hebben goed licht.’

Echte school

Ook de gehandicapte kinderen zijn blij met de overgang. Ze voetballen heerlijk op het plein en gebruiken de hele compound. Ze genieten er duidelijk van. Pas vroegen de kinderen zich zelfs af of ze nu ‘op een echte school’ waren. Dat vonden ze natuurlijk een heel stoer idee.

Sowieso merkt het team dat de setting anders is. Waar het oude huis meer een woonhuis was, straalt dit gebouw meer professionaliteit uit.

De komende tijd moeten de laatste dingen in het oude inloophuis nog afgerond worden. Maar als dat achter de rug is, kan iedereen zich settelen in deze nieuwe omgeving.