Het dragen van een schooluniform, heel gewoon in Ethiopië

De kinderen hadden glimmende gezichtjes toen ze eindelijk weer naar school mochten. Onze sponsorkinderen kregen allemaal een mooi uniform. Hier in Ethiopië heeft de Ethiopische overheid voor elke grade (een grade is een leerjaar) een eigen kleur uniform bedacht. Ook op de privéscholen worden uniformen gedragen. Het kledingstuk laat zien welke school een kind bezoekt. Tegelijk voorkomt het zichtbare verschillen tussen kinderen. Om naar een Ethiopische overheidsschool te gaan heeft een kind naast een uniform ook allerlei schoolspullen zoals schriften en potloden nodig. Daarbij wordt verwacht dat een kind met goede schoenen, een rugtas en een lunchpakket op school verschijnt. Dit is voor veel ouders zwaar. Ze willen hun kind graag netjes naar school laten gaan, maar aangezien het regelen van een lunch soms al een uitdaging is, hoe krijgen ze dan alle schoolspullen betaald?

Addis Alem biedt deze ouders door middel van het sponsorprogramma een steuntje in de rug. De armste gezinnen ontvangen elke maand een voedselpakket met onder andere bloem, olie en rijst. Daarnaast krijgen de kinderen een uniform, een set schoenen en een schooltas. Zo kunnen de kinderen met stralende gezichten naar school. De mogelijkheid om onderwijs te volgen biedt groei- en ontwikkelmogelijkheid aan elk kind en daarmee hoop voor de toekomst!

Wilt u toekomst bieden aan een kind in Ethiopië? Wij zijn nog hard op zoek naar sponsors! Voor €15,- per maand helpt u één kind naar school. Voor meer informatie neemt u contact op via info@addisalem.nl.