Hoog bezoek

Op oudjaarsdag werden we vereerd met een bezoek van een delegatie van het federale kantoor waar we onze organisatievergunning hebben verkregen. Het bezoek stond in het teken van kennismaken en controle van de activiteiten die we als organisatie zijn gestart in het afgelopen jaar.
We vonden het best spannend, men is behoorlijk kritisch wat ook wel logisch en goed is. Er wordt namelijk veel fraude door organisaties gepleegd waardoor deze controle extra belangrijk is.

Jammer genoeg hadden de gehandicapte kinderen juist kerstvakantie gekregen, maar met een powerpointpresentatie konden we toch de meeste activiteiten laten zien.

We vonden de kritische vragen soms lastig, niet dat we iets te verbergen hebben, maar je moet slim antwoord geven om geen achterdocht te wekken. Men vroeg soms op drie verschillende manieren hetzelfde, ook bijvoorbeeld aan de naaivrouwen. Over de selectie, hoe ze geholpen zijn enzovoorts.

Na tweeëneenhalf uur mochten we het bezoek positief afronden. De bezoekers waren onder de indruk van de hulp die we geven aan de gemeenschap, samen met ons team. Ze beloofden klaar te staan wanneer we hulp nodig hebben.