Stempeltour

Een regenachtige dag in november. Anneleen (secretaris) en ik gaan op stempeljacht, want de uitbreiding van de bevoegdheden van Pim dient heel formeel door allerlei instanties gezien en bestempeld te worden. We begonnen in Bodegraven bij de notaris; daar werd vastgesteld dat Anneleen en Wim als personen wettelijk (h)erkend worden. Gelukt. Vervolgens reisden we naar Den Haag. In het Paleis van Justitie kregen we te horen dat de gemakkelijke toegang tot de legalisatiebalie helaas slechts na telefonische afspraak toegankelijk was. Maar… misschien kon de portier bij de personeelsingang nog iets doen.

Via een andere ingang gingen we weer het paleis binnen. En warempel, een aardige portier wist misschien een oplossing: Ik geef u het telefoonnummer van de afdeling, dan kunt u nu nog zelf bellen. En Anneleen, ervaren contactpersoon, wist toestemming te verkrijgen. Wim opnieuw naar de hoofdingang. Na een kleine zwerftocht door de rechtbank vond hij de goede balie. Zijn naam was doorgekomen en snel werd het benodigde stempel verkregen. Daarna gingen we naar het ministerie van buitenlandse zaken. Tegenover het station, gevestigd, met de legalisatiebalie, op de begane grond. Vriendelijk voor alle stempelzoekers.

Met twintig minuten waren de papieren van een stempel voorzien. Een aardige zwerftocht door Den Haag bracht ons na enig zoekwerk bij de ambassade (of is het toch he consulaat?) van Ethiopië. Ook daar werden we weer vriendelijk ontvangen en kon de legalisatie doorgaan. Eén vraag werd niet goed begrepen: moest nu een papier of drie keer getekend worden. Gekozen voor de veilige weg. Bijzonder: bij elk van de vier organisaties stond het pinapparaat al gereed… Dankbaar reisden we weer naar Bodegraven. Wel een tikkeltje vermoeid.

Wim van Kempen
Voorzitter

2 gedachten over “Stempeltour

  1. Herkenbaar:)
    Veel succes met het opsturen van de papieren en hopelijk lukt het aan de andere kant van de Middelandse Zee net zo goed..

    1. Hartelijk dank! Dat hopen wij ook. Hartelijke groet, bestuur en veldwerkers Addis Alem.

Reacties zijn gesloten.