Introductie projecten

In de afgelopen weken konden we onze twee projecten in Dukem en Debre Zeit officieel introduceren bij de overheid. Doordat we in afgelopen maanden de overeenkomst hebben getekend bij de overheid om de projecten uit te rollen, kunnen we nu officieel onze projecten vervolgen. De meeste activiteiten doen we al jaren, denk aan de vrouwengroepen, de handvaardigheidstraining, medische noodhulp en onderwijsondersteuning.

Tijdens dit programma hebben we onze activiteiten geïntroduceerd aan afgevaardigden van de verschillende afdelingen van de lokale overheid, zoals “Women, Children and Youth Affairs”, “Education Office”, “Social and Labor Affairs” en afgevaardigden van het kantoor van de burgemeester. Ook hebben we gesproken over mogelijke risico’s en valkuilen.

Daarnaast hebben we geïnventariseerd wat de grootste problemen zijn waar de overheid mee worstelt. Eén van de zaken die aan de orde kwamen is het probleem van alleenstaande jonge moeders, wat veroorzaakt wordt door slechte werk- en woonomstandigheden in de internationale bedrijven. Andere problemen die genoemd werden zijn HIV-AIDS bij kinderen en hygiëne op lokale scholen.

We zijn erg dankbaar voor de goede communicatie die we hebben met de lokale overheid en hopen in de toekomst meer met hen te kunnen samenwerken.

Pim Marijs