Ondersteuning van kerken in Shalla

Sinds april dit jaar zijn we in contact gekomen met een lokale kerk in Senbete Shalla. Via de organisatie Woord en Daad is ons gevraagd om samen met hen een project op te zetten dat zich richt op het ondersteunen van de lokale kerken en toerusting van lokale evangelisten en kerkleiders. Shalla ligt zo’n 4 uur rijden van Debre Zeit, richting het zuiden en is een streng moslimgebied. Lokale kerken in dit gebied staan onder grote druk van de moslimgemeenschap en zijn hierdoor erg voorzichtig in het uitdragen van het evangelie.

In juni heeft Pim samen met Zelalem een bezoek gebracht aan het gebied. Zij hebben veel mensen gesproken als input voor het op te zetten project. Hieruit is een projectplan gerold wat met de Nederlandse organisatie is besproken. Uiteindelijk is het plan goedgekeurd door de donors en mogen we het project starten.

Het project houdt in dat we voor de komende twee jaren de lokale kerken in het gebied ondersteunen met training van evangelisten en jongerenwerkers, Bijbels en literatuur, het opzetten van een kleuterschool en verschillende andere activiteiten. We hebben een lokale kerkleider parttime aangenomen om alle activiteiten lokaal uit te voeren. Zelalem en Pim hopen het gebied en de kerken regelmatig te bezoeken om de kerkleiders te bemoedigen, te trainen en te begeleiden.

Pim en Gerdine Marijs