Tienermoeder in noodopvang

Afgelopen week mochten we een nieuwe tienermoeder welkom heten in onze noodopvang. Eyerush is een jonge moeder, haar man is weggegaan toen Eyerush haar zwangerschap ontdekte. Ons team kwam in contact met haar toen de baby zo’n twee maanden was. Ze leefde in een onafgebouwd huisje zonder deuren en ramen. Ze hoefde geen huur te betalen, tot er een wijkwacht langs kwam die haar dwong om huishuur te gaan betalen. Hij wist van haar situatie af en wist ook dat zij de huishuur niet kan betalen.

Hij gaf haar een andere optie om geen huur te hoeven betalen: met hem slapen. Gelukkig vertelde ze het verhaal aan een van onze sociaalwerkers en ons team reageerde geschokt. We kennen deze wijkwacht en een van ons team gaf aan dat hij hier inderdaad om bekend staat. Het maakt ons boos en verdrietig. Gelukkig konden we voor dit meisje zo’n situatie voorkomen, ons team besloot dat zij opgevangen moet worden in de noodopvang. Ze is namelijk erg kwetsbaar en als je haar beschermt tegen deze wijkwacht komt er wel weer een andere man om van haar situatie gebruik te maken.

Ze is een lieve moeder en haar dochtertje is inmiddels 3 maanden. Darartuu, een andere vrouw, woont inmiddels ruim 6 maanden in onze noodopvang en is klaar om haar eigen huisje te gaan huren. Ze woont deze maand nog in de noodopvang om Eyerush wegwijs te kunnen maken. Het is goed voor hen om te zien dat het verblijf tijdelijk is.

We hopen en bidden dat Eyerush psychisch mag aansterken, maar ook mag groeien in haar geloof. Haar dochtertje heet Jabsera, wat betekent: Gods werk. Wat een mooi getuigenis voor het kleine meisje, ondanks de situatie waarin ze geboren werd is ze Gods werk. We bidden dat ze mag opgroeien in Gods liefde en dat Hij Zijn doel zal uitwerken in hun beider leven.

Gerdine Marijs, februari 2021