Kerkbezoek op het platteland

Samen met Zelalem, onze coördinator, en dominee Yonas, waren we eind januari op bezoek bij een kerk op het platteland. Yonas gaat hier elke maandagmiddag naartoe om de mensen te bemoedigen, te onderwijzen en met hen te bidden. Wij werden uitgenodigd om ook een keer mee te gaan om een band met deze gemeente op te bouwen. Het was ongeveer een half uur rijden vanuit Debre Zeit, over stoffige zandwegen.

Toen we aankwamen waren er al zo’n 40 mensen samengekomen in een klein gebouwtje op het erf van een boer uit dit dorp. We werden verwelkomd met gezang en de lokale evangelist stelde ons aan de mensen voor. Hierna hield Yonas een bemoedigende preek en mochten ook Zelalem en ik een boodschap brengen. Na het zingen van een lied en gebed voor een aantal zieke mensen was de dienst afgelopen. We mochten echter pas vertrekken nadat we een maaltijd hadden genuttigd die werd verzorgd door de gastvrouw van de compound. De mensen waren zo blij met ons bezoek dat we niet met lege handen werden uitgezwaaid. We kregen elk een grote zak tomaten mee, vers geplukt van het land van de boer.

Wat is het mooi en bemoedigend om te zien en mee te maken dat het werk in Gods Koninkrijk doorgaat, ook op het platteland van Ethiopië. We mogen met de trainingen ook de lokale evangelist in dit gebied trainen in bijbelkennis. Bidden jullie mee voor meer arbeiders en voor kracht voor deze eenvoudige mensen die zo puur Gods Woord verder brengen?

Pim Marijs