Vanuit het bestuur

Beste lezers,

Er zijn gelukkig nog activiteiten die doorgaan, ook tijdens Covid-19. De afgelopen weken stonden in het teken van het verzenden van de personenbus voor de stichting in Ethiopië. Geweldig hoeveel geld hiervoor is opgehaald. Hiervoor zijn we erg dankbaar. We hebben uiteindelijk een goede bus in Nederland gekocht. Alle papieren geregeld, wat een tijdrovende klus was. De documenten moesten gelegaliseerd worden, daarna eerst naar buza (buitenlandse zaken) voor een stempel en door naar het Ethiopische consulaat in den Haag voor nog een stempel.

Na een reis met de boot stond na vier weken de bus aan de grens van Ethiopië. Op dit moment zijn we nog steeds bezig om de bus in te voeren. Veranderde eisen vanuit de overheid maken dit tot een langdurig proces. Het is altijd weer een verrassing met welke eisen ze komen. Pim is al dagen in de hoofdstad Addis Abeba geweest, van kantoor naar kantoor om het geregeld te krijgen. Vaak geeft dit veel frustratie omdat diegene er niet is, die wel beloofd had er te zijn.

Daarnaast zijn we al druk bezig om een 40ft container te vullen met allerhande materialen om te verzenden. Dan moeten we denken een alles wat nodig is voor training van kerkleiders, voor jeugdwerk, vrouwenwerk, inloophuizen en de sponsorklas. Ook dit vraagt weer om gedetailleerde beschrijvingen van alle spullen zoals, productnaam, gewicht, land van herkomst en de waarde van het product. Met een 40fts container wordt dat dus een lijst van een paar kantjes. Als bestuur hebben we de eerste vergadering van 2021 gehad net voor het verschijnen van deze nieuwsbrief. We hebben al veel acties gepland staan, mocht het weer mogelijk zijn om deze uit te voeren.

Hartelijke groet vanuit het bestuur,
Rijndert Wassink