Welkom in ons team, Hasset!

Binnen het team in Ethiopië ontstond door verschuiving van taken een vacature voor het coördineren van de dagopvang van de gehandicapte kinderen. Omdat Zelalem fulltime in dienst is gekomen als kerkenwerker, zijn een deel van zijn taken overgenomen door Medhin, de voormalige coördinator van de gehandicaptenklas. Medhin houdt zich nu vooral bezig met het coördineren van de projecten en het onderhouden van contact met de overheid in Debre Zeit en Dukem. Aangezien de coördinatie van de dagopvang uitgegroeid is tot een fulltime baan, was het nodig het team uit te breiden.

Via onze internationale kerk leerden we Hasset kennen. Hasset, wat ‘vreugde’ betekent in het Amhaars, is een terechte naam voor deze vrouw: haar gezicht en persoon straalt één en al vreugde uit. Ze heeft haar HBO-studie ‘community development’ net afgerond en is als vrijwilliger betrokken geweest bij verschillende niet-gouvernementele organisaties. solliciteerde op de vacature. Na een succesvolle sollicitatieprocedure is Hasset benoemd.

We zijn blij met deze benoeming, omdat dit past bij onze visie dat het werk zoveel mogelijk door Ethiopiërs zelf wordt gedaan. Zij begrijpen de cultuur en taal zoveel beter dan dat wij dat doen en deze manier van werken zorgt voor veel meer stabiliteit en duurzaamheid op de lange termijn.

Pim en Gerdine Marijs