Auto

Een prachtige, stoere Landcruiser uit 1990, hij viert z’n 30e verjaardag dit jaar! We zijn super trots op deze sterke auto en willen hem nog lang niet kwijt. Maar om eerlijk te zijn, oldtimers worden niet voor niks als tweede auto gehouden: er valt niet op te vertrouwen, hij staat nogal eens bij de garage. Onderdelen zijn niet de duurste hier, vooral niet van Toyota, maar een betrouwbare garage vinden die ook werkt aan de auto als je er niet bij staat is lastiger. Daarom kost de auto ons op dit moment veel tijd en hij is in gebruik voor zowel ons gezin als voor het project. Juist nu met voedseldistributie en papier- en administratiewerk in Addis is de auto fulltime nodig. Verder rijden we regelmatig met het personeel, want door de corona is het gebruik maken van openbaar vervoer enorm lastig geworden. Ons team doet er soms 2 uur over om naar het inloophuis in Dukem te komen, waar je met de auto in 15 minuten heen rijdt. Regelmatig huren we nu een busje in om Pim ook af en toe te ontlasten van het chauffeur zijn. De Landcruiser rijdt namelijk erg zwaar en daarom kan Gerdine er niet in rijden, het verergert haar spier- en gewrichtspijn.

Al met al gaf het ons een duwtje in de rug om over het importeren van een busje na te denken en te bidden. Nu we hier in Ethiopië namelijk officieel geregistreerd staan als NGO mogen we belastingvrij een busje en een auto importeren. Een busje is nodig om personeel in te kunnen vervoeren, inkopen te doen, maar ook om de gehandicapte kinderen van en naar de dagopvang te kunnen rijden!

We zijn een doneeractie gestart en inmiddels is er al heel wat geld binnengekomen, heel hartelijk bedankt aan iedereen die hier aan meehielp en meehelpt! Van harte aanbevolen en delen op sociale media mag, graag zelfs! 😉
www.doneeractie.nl/projectbus-voor-de-projecten-in-ethiopie/-45275

Pim en Gerdine Marijs