Persoonlijk bericht familie Marijs

Ja, we zijn maar weer eens verhuisd. Het werd wel weer eens tijd na een jaar in dit huis, zeiden we voor de grap. Maar het is deze keer gelukkig niet vanwege problemen met huisbaas of plotselinge huurverhoging. De activiteiten in Debre Zeit groeien: meer gehandicapte kinderen op de daycare, naailessen, noodopvang voor jonge alleenstaande moeders enzovoorts. Pims kantoor werd steeds meer een opberghok en er kwam heus ruimtetekort. We begonnen met zoeken naar een andere compound voor de stichting, maar veel huisbazen staan niet open voor het verhuren aan hulporganisaties. We vonden wel een compound die heel geschikt was voor ons gezin dus besloten we zélf te verhuizen.

Binnen een week waren we over, onze recordtijd van verhuizen tot nu toe! Het duurt echter wel even voor we echt gesetteld zijn. Lekkende kranen, defecte stopcontacren en lampen, onkruid in de tuin… afijn het houdt ons in ieder geval lekker bezig.

Inmiddels zijn we met het team hard aan het werk om de nu vrijgekomen ruimtes in te richten en in gebruik te gaan nemen ten behoeve van de stichting.

Minder mooi nieuws is dat we niet meer in onze Landcruiser mogen rijden. Dit vanwege documenten die niet in orde zijn bij de farm waar hij te naam staat. Hierdoor hebben we het voertuig nog steeds niet kunnen overschrijven. Willen jullie alsjeblieft meebidden dat er snel een oplossing hierin komt? We geloven dat wat voor mensen onmogelijk is, mogelijk is voor God. Wij zien zelf geen oplossingen meer in de situatie, maar we vertrouwen op God Die erboven staat! Het is lastig om zonder auto te werken, vooral voor het project. Een auto huren voor regelwerk in Addis is behoorlijk prijzig, we proberen zoveel mogelijk met gewoon openbaar vervoer te doen. Voor het project huren we nu ook wat vaker een busje. We hopen en bidden dat de aankoop en transport van de bus voor het project heel voorspoedig mag gaan!

De kinderen gaan sinds vorige week na 7 maanden thuiszitten weer naar school! Ze genieten enorm van de sociale contacten. Ze volgen nu met een aantal andere internationale kinderen een christelijk thuisschoolsysteem uit Amerika. We zijn erg dankbaar dat dit zo kan.

Politiek gezien hangt er op dit moment wel wat spanning vanwege het grote Oromofeest in Debre Zeyt dit weekend. Ook beëindigd over twee weken de regeringsperiode van de huidige regering. Het is nog onzeker en onduidelijk wat er dan gaat gebeuren, zonder verkiezingen.

Voor dit weekend hopen we de drukte in de stad even te verlaten en te gaan kamperen, nu de regentijd voorbij is kan dat weer. We zijn dankbaar dat we even een moment van rust mogen hebben en zien er erg naar uit!

Gerdine Marijs
1 oktober 2020